info - Abiristeilyt

Koronatilanne ja Abiristeilyt 2021

Meillä on onneksi vielä puoli vuotta aikaa Abiristeilyiden lähtöihin ja toivomme, että pääsemme viettämään upeita Abiristeilyitä yhdessä teidän kanssanne. Tuotantojen valmistelu on käynnissä tällä hetkellä suunnitellusti, ja käymme tiiviisti varustamoiden kanssa läpi eri mahdollisuuksia ensi kevään risteilyitä silmällä pitäen. Olemme varautuneet myös varapäivillä, jotta pääsemme juhlimaan kanssanne keväällä 2021. Meille tärkeintä on asiakkaiden, artistien ja henkilökuntamme terveys ja turvallisuus. Mikäli tilanne muuttuu ja Abiristeilyiden laivoja tai reittejä jouduttaisiin muuttamaan tai perumaan, tiedotamme asiasta heti. Jos Abiristeilyt peruttaisiin järjestäjän toimesta tai viranomaispäätöksellä, niin jo maksetut rahat palautetaan takaisin asiakkaille. Voimme siis jatkaa risteilyiden odotusta entiseen tapaan. Tällä hetkellä suosittelemme teitä kuitenkin pitämään varauksenne voimassa, koska jos varauksen peruttuanne haluaisitte lähteä ensi keväänä risteilylle, ei paikkoja välttämättä enää ole.

Laivoilla matkustetaan koko ajan ja laivayhtiöt tekevät kaikkensa turvallisen matkustamisen varmistamiseksi. Voitte tutustua heidän toimenpiteisiinsä varustamoiden omilta nettisivuilta:

Tallink Silja: Koronavirus ja Luottavaisin mielin laivalle

Viking Line: Koronavirus

UKK – FAQ

Abiristeilyiden vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Lehtimäki Matkat. Jos ette löydä vastausta kysymyksiinne alla olevasta koonnista, voitte olla kaikissa varauksiin liittyvissä asioissa Lehtimäki Matkoihin puhelimitse 020 750 9509 ma-pe 9-16 tai sähköpostitse abiristeilyt@lehtimakigroup.fi 

Miten voin varata Abiristeilyn? Voinko varata matkan yksin?

Suosittelemme ensisijaisesti tekemään yhteisen ryhmävarauksen kaikille lukionne abeille. Tämä mahdollistaa lukiollenne yhteisen ruokailuajan ja helpottaa hytteihin sijoittelussa. Abiristeilylle on kuitenkin mahdollista varata myös yksittäin paikkoja. Kummassakin tapauksessa voitte tehdä varauksen ennakkovarauslomakkeella, jonka jälkeen Lehtimäki Matkat käsittelee varauksenne ja lähettää teille sähköpostiin varausvahvistuksen. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen. 

Milloin Abiristeilyt maksetaan?

Ennakkomaksu maksetaan risteilyä edeltävänä keväänä. Myöhemmin ilmoittautuneilla maksu n. 2vk sisällä varauksesta. Loppumaksu maksetaan risteilyä edeltävänä syksynä. Saatte ohjeet maksun suorittamiseen varauksen tehneeltä yhteyshenkilöltä. 
 

Miten voin peruuttaa matkani?

Matkan peruuttaminen tapahtuu varauksen tehneen yhteyshenkilön kautta kuten matkan tilaaminenkin. Yhteyshenkilö ilmoittaa peruutuksen Lehtimäki Matkoille. Huomioi peruutusehdoissa olevat peruutuskulut. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen.

Mikä on Abiristeilyn ikäraja?

Abiristeilyn ikäraja on 18-vuotta. Jos joku varauksenne abeista ei ole risteilyn alkaessa täyttänyt 18-vuotta, olettehan yhteydessä Lehtimäki Matkoihin varauksen tehtyänne. Alle 18-vuotiaalla tulee olla huoltaja mukana ja risteilylle tultaessa tulee olla laivayhtiön alaikäisen matkustuslupalomake täytettynä.
 

Voivatko abeja satamaan tuovat bussit parkkeerata laivalle risteilyn ajaksi?

Busseja ei voi ottaa mukaan risteilylle vaan ne pitää parkkeerata satamaan. Henkilöautolla satamaan tuloa tulisi välttää. Busseille voitte tiedustella mahdollisia bussipaikkoja suoraan Lehtimäki Matkoilta varauksenne tehtyä.

Maksaako bussikuljettajat saman hinnan kuin abit?

Jos bussikuljettajat haluavat lähteä mukaan risteilylle, he maksavat saman hinnan kuin abit. 
 

Saako laivan myymälästä lähtöiltana alkoholijuomia?

Alkoholijuomien myynti tapahtuu myymälästä vasta paluupäivänä. Väkevien alkoholien myynti tapahtuu huomioiden Suomen tullilainsäädäntö eli 20v tuonti ikäraja.

Myydäänkö laivalla nuuskaa?

Nuuskaa myydään ainoastaan Päivä Tukholmassa -risteilyllä Ruotsin aluevesillä.

Onko laivalle mentäessä turvatarkastusta?

Kyllä on. Tarkastuksessa tarkistetaan matkalaukut / reput ja alkoholijuomat kuten myöskin avonaiset virvoitusjuomapullot takavarikoidaan. Myöskin kaikki teräaseet, leikkiaseet, metalli/avainketjut ym. takavarikoidaan. 

Käykö laivalla pankkikortit ja Visa Electron?

Laivalla maksuvälineenä kelpuutetaan käteisen lisäksi yleisimmät luottokortit sekä suomalainen pankkikortti. VISA – Electron sillä varauksella, että yhteys toimii.
 

Minkä matkustusasiakirjan tarvitsen risteilylle mukaan?

Tallinnaan matkustaessa tarvitset poliisiviranomaisen myöntämän voimassa olevan passin tai kuvallisen henkilökortin. Tukholmaan matkustaessa Suomen kansalaisilta ei vaadita passia. Kaikkien matkustajien on kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä voimassa olevalla kuvallisella henkilötodistuksella. Lisätietoja matkustusasiakirjoihin liittyen löydätte laivayhtiöiden nettisivuilta: Viking Line ja Tallink Silja Line

Mistä voi kysyä laivalle jääneitä tavaroita?

Löytötavarat laivalta toimitetaan risteilyn jälkeen Suomen Löytötavarapalvelulle. Yhteystiedot löydätte laivayhtiöiden nettisivuilta: Tallink Silja Line  ja Viking Line  

Abiristeilyt 2020 yhteyshenkilön festariliput:

Suomen hallitus on linjannut, että kaikki suuret, yli 500 hengen yleisötapahtumat kielletään Suomessa ainakin heinäkuun loppuun asti. Tämän linjauksen vuoksi olemme päättäneet siirtää kaikki vuoden 2020 Abiristeilyiden yhteyshenkilöiden etuliput vuodelle 2021. Olemme tehneet päätöksen vallitsevan tilanteen vuoksi ja selkeyttääksemme viestintäämme teidän suuntaan.

Vuoden 2021 festivaalien etuliput lähetetään syksyllä 2020 pohjautuen teidän ilmoittamiin tapahtuma valintoihin. Laitamme vielä syksyllä aiheesta muistutusviestin, joten silloin ehtii vielä tapahtumia ilmoittaa. Huomioithan, että lippuja ei valitettavasti voida muuttaa rahaksi, sillä ne luokitellaan etulipuiksi. Voit laittaa halutessasi viestiä osoitteeseen risteilyt@nelonenmedia.fi, käsittelemme viestejä vasta elokuun lopulla.

HYVÄ TIETÄÄ

 • Abiristeilyillä deejiit pitävät bileet käynnissä tauotta lähes koko risteilyn ajan, joten menoa riittää läpi yön! Laivasta löytyy myös rauhallisempia alueita, jossa saat nauttia rennosta tunnelmasta yhdessä kavereidesi kanssa.
 • Pidä huolta ystävistäsi! Jos kaverisi turnauskestävyys ehtyy, niin ole hieno ihminen ja saata hänet hyttiin lepäämään.
 • Abiristeilyille on järjestäjän video- ja valokuvaajia. Mikäli et halua tulla tallennetuksi, kerrothan siitä kuvaajalle. Kuvia saatetaan käyttää Nelonen Media Live Oy:n markkinointitarkoituksiin.
 • Laivan infopiste palvelee koko risteilyn ajan ja sieltä saat vastauksen kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
 • Ota riittävästi rahaa mukaan, jotta palvelu laivalla sujuu sutjakkaammin – laivalla on pankkiautomaatti. Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineinä, mutta Visa Electronin toimivuudessa voi olla merellä katkoja.
 • Abiristeilyt omistava Nelonen Media Live Oy vastaa tapahtuman järjestämisestä.
 • Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lehtimäki Matkat ja risteilyyn sovelletaan valmismatkalakia sekä risteilyiden sivuillamme mainittuihin ehtoihin.
 • Laivatoiminnoista vastaa Tallink Silja Oy sekä Viking Line Oy ja laivamatkan osalta noudatetaan Tallink Silja Oy:n ja Viking Line Oy:n kuljetusehtoja.
 • Abiristeily-lähdön peruuntuessa sääolosuhteiden, palon, haaksirikon, sodan tai muun pakottavan syyn vuoksi, järjestäjien vastuu rajoittuu tiketin hintaan.
 • Muistathan tarkistaa, että sinulla on matkustamista varten tarvittavat matkustusasiakirjat voimassa ja mukana matkalle lähtiessä. Lisätietoja: Poliisin ja Rajavartiolaitoksen sivuilta
 • Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen.

Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Laivalle EI saa tuoda

 • Alkoholijuomat sekä avatut virvoitusjuomat
 • Kaikki yli 0,33 l suuremmat virvoitusjuomat ja mehupurkit
 • Kaikki muu ruoka paitsi pienet suolaiset (sämpylät, sipsit, keksit tms.)
 • Jätä kaikki ylimääräinen kotiin. (Kuten teräaseet, pitkät ketjut ja kaikki muu turha..)

TIETOSUOJA

EU:n tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR) soveltaminen alkaa 25.5.2018 ja samalla se korvaa nykyisen henkilötietolain. Olemme päivittäneet Nelonen Media Live Oy:n tietosuojakäytännön vastaamaan EU:n päivitettyä tietosuoja-asetusta. Tietojesi käsittelytapa pysyy ennallaan, mutta nyt näet entistä helpommin, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten käytämme ja tallennamme tietojasi.

Olemme sitoutuneita pitämään meille antamasi henkilötiedot turvassa ja kunnioitamme oikeuksiasi omien tietojesi hallintaan. Tämä pitää sisällään myös suoramarkkinoinnin, kuten uutiskirjeet. Säilytämme varausten asiakastiedot 3 vuotta sopimussuhteen takia, jonka jälkeen yksilöivät tiedot tyhjennetään.

Tutustu rekisteripitäjän tietosuojaselosteeseen tästä linkistä. Oheisen linkin kautta pääset tietosuojaselosteeseemme, jossa kerromme, miten ja missä tarkoituksessa käsittelemme saamiamme henkilötietoja.

Tietosuoja-asetus GDPR tulee voimaan 25.5.2018 kaikissa Euroopan unionin jäsenmaissa. Asetus antaa uusia toimintavaatimuksia henkilötietojen käsittelylle ja säilyttämiselle.