SV - Abiristeilyt

DEN BÄSTA PARTYKRYSSNINGEN!

ABIRISTEILYT 2022

Stockholm 2022

Två nätter av bästa festandet och en dag med shopping och avkoppling i Stockholm!
80 % av platserna på Abikryssning Stockholm 2022 är redan bokade. Reservera din plats nu!

159 €/PERSON

Priset inkluderar 2 x frukostbuffé och 1 x middagsbuffé.
Pris per person när hytterna är fulla (2–4 personer/hytt).

Hyttklasserna delas upp i anmälningsordning.

22H PARTYCRUISE 2022

Festa hela natten från Helsingfors till Tallinn på 22H festkryssningen!

Reservera din plats nu!

130 €/PERSON

Priset inkluderar 1 x frukostbuffé och 1 x middagsbuffé.
Pris per person när hytterna är fulla (2–4 personer/hytt).

Hyttklasserna delas upp i anmälningsordning.

ABIRISTEILYT 2022

Abikryssningarna har varit en av gymnasietidens höjdpunkter i 25 år! År 2022 kommer Abikryssningarna att ta över Östersjön igen! Välj mellan: 22H-festkryssningar från Helsingfors till Tallinn, Dag i Stockholm-kryssningar från Helsingfors (två hela dagar), och 22H-partykryssningar från Åbo till Stockholm (ingen landstigning). Utöver abina vaggas fartyget av Finlands bästa artister!

Åldersgränsen för kryssningen är 18 år. För Abikryssningen behöver gruppen ingen övervakare om alla är 18 eller över.
Du kan också göra enskilda reservationer med formuläret.

FÖRHANDSBOKA ABIKRYSSNING FÖR DITT GYMNASIUM NU!

FRÅGOR

Elämysmatkat, Researrangören, är ansvarig för hela Abikryssningen. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, kontakta Elämysmatkat per telefon: 030 621 9440 mån.–fre. 9–15 eller via e-post: abiristeilyt@elamysgroup.com

BRA ATT VETA

 • Abikryssningens DJ:ar håller festen igång hela natten! Men om du känner för att njuta av en mer avslappnad atmosfär med dina vänner finns det också många platser för det ombord.
 • Kom ihåg att ta hand om dina vänner! Om din vän har haft några för många, var en god vän och eskortera hen till hytten.
 • Det finns videografer och fotografer på Abikryssningen. Om du inte vill att du ska bli filmad eller fotograferad, vänligen meddela dem. Bilderna kan användas för Nelonen Media Live Oy:s marknadsföringsändamål.
 • Fartygets INFO är tillgänglig under hela kryssningen och ger svar på alla dina frågor.
 • Ta med dig tillräckligt med pengar för att göra tjänsten ombord smidigare – det finns en bankomat på fartyget. Betalkort och kreditkort accepteras som betalningsmedel, men det kan förekomma avbrott i Visa Electrons funktionalitet till sjöss.
 • Nelonen Media Live Oy, som äger Abikryssningarna, står för evenemangets arrangemang.
 • Ansvarig researrangör är Elämysmatkat och paketresan omfattas av paketreselagen och de villkor som anges i bekräftelsen.
 • Tallink Silja Oy och Viking Line Oy ansvarar för fartygets verksamhet och resan sker enligt Tallink Silja Oy:s och Viking Line Oy:s transportvillkor.
 • Om Abikryssningen skulle avbrytas på grund av väderförhållanden, brand, skeppsbrott, krig eller andra tvingande skäl (COVID-19) är arrangörernas ansvar begränsat till biljettpriset.
 • Kom ihåg att kontrollera att du har de resedokument som krävs för resan och att dokumenten är giltiga. Mer information: Polisen och Gränsbevakningen
 • Vi rekommenderar att du tar en reseförsäkring.
 • Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

FÖRBJUDNA FÖREMÅL

 • Alkoholhaltiga drycker och öppnade läskedrycker
 • Alla läskedrycker och juiceburkar större än 0,33 liter
 • All mat förutom små salta tilltugg (smörgås, chips, kex etc.).
 • Lämna allt extra hem (Till exempel eggvapen, långa kedjor och allt annat onödigt).

KONTAKTA

RESEARRANGÖREN

Elämysmatkat

Allt relaterat till bokningar:
T
elefon 030 621 9440 mån.-fre. 9-15
abiristeilyt@elamysgroup.com

ABIKRYSSNINGS-FAQ

Elämysmatkat, Researrangören, är ansvarig för hela Abikryssningen. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, kontakta Elämysmatkat per telefon: 030 621 9440 mån.-fre. 9-15 eller via e-post: abiristeilyt@elamysgroup.com

VILKEN PÅVERKAN FÅR CORONA-PANDEMIN PÅ ABIKRYSSNINGARNA PÅ VÅREN 2022? 

Vi hoppas kunna ha fantastiska kryssningar tillsammans med er. Förberedelserna för produktionen pågår för närvarande som planerat, och vi har nära samarbete med rederierna. Hälsa och säkerhet för våra kunder, artister och personalen är alltid högsta prioritet för oss.

Om situationen förändras och fartygen eller rutterna för Abikryssningarna måste ändras eller ställas in, kommer vi att informera dig omedelbart. Nu kan vi fortsätta vänta på kryssningarna som tidigare.

HUR KAN JAG BOKA EN ABIKRYSSNING? KAN JAG BOKA EN KRYSSNING ENSAM? 

Vi rekommenderar att du i första hand gör en gemensam gruppbokning för alla abin vid ert gymnasium. Så får ert gymnasium en gemensam mattid och gör det lättare att placera er i hytterna. Det är också möjligt att boka enskilda platser på Abikryssningen. I båda fallen kan du göra en bokning med förhandsbokningsformuläret, varefter Elämysmatkat kommer att behandla er bokning och skicka en bokningsbekräftelse via e-post. Vi rekommenderar att du tecknar reseförsäkring.

NÄR BETALAS KRYSSNINGEN? 

En förskottsbetalning betalas på våren före kryssningen. För dem som registrerar sig senare sker betalningen cirka 2 veckor efter bokningen. Den slutliga betalningen kommer att betalas under hösten före kryssningen. Ni kommer att få betalningsinstruktioner från kontaktpersonen som gjorde bokningen.

HUR KAN JAG AVBOKA MIN ABIKRYSSNING? 

Avbokning av resan kommer att göras via din gymnasiekontakt. Kontaktpersonen kommer att meddela Elämysmatkat om avbokningen. Observera avbokningsavgifterna som ingår i avbokningsreglerna. Vi rekommenderar att du tecknar reseförsäkring.

VAD ÄR ÅLDERSGRÄNSEN FÖR ABIKRYSSNINGEN? 

Åldersgränsen för en kryssning är 18 år. Om en abi som ingår i er bokning inte har fyllt 18 år vid kryssningens början, vänligen kontakta Elämysmatkat. Den minderåriga måste åtföljas av en vårdnadshavare och måste fylla i ett formulär för resetillstånd (Förmyndarintyg för 0–17-åring). Blanketten ska bäras sakligt ifylld av den minderåriga under hela resan och kunna uppvisas vid eventuell kontroll.

KAN BUSSAR PARKERA OMBORD FÖR HELA KRYSSNINGEN? 

Bussar kan inte åka på kryssning utan måste parkeras i hamnen. Att komma in i hamnen med personbil bör undvikas. För bussar kan ni fråga om eventuella bussplatser direkt av Elämysmatkat efter bokningen.

BETALAR BUSSCHAUFFÖREN SAMMA PRIS SOM ABINA? 

Om busschaufförer vill komma med på kryssningen, betalar de samma pris som abina.

ÄR DET MÖJLIGT ATT KÖPA ALKOHOLDRYCKER I FARTYGETS BUTIK UNDER KVÄLLEN FÖR AVRESAN? 

Försäljningen av alkoholhaltiga drycker sker i butiken endast på returdagen. Försäljningen av sprit tar hänsyn till finsk tullagstiftning, d.v.s. 20 års åldersgräns för införsel.

SÄLJS DET SNUS PÅ BÅTEN? 

Snus säljs endast på kryssningar till Stockholm (Abikryssningarnas Stockholmspaket). En privatperson får föra med sig snus för personligt bruk (ej som present) högst 1000 g. Snus säljs endast inom Sveriges territorialvatten. Mer info i båtarnas (Mariella och Gabriella) taxfreebutiker.

GÖRS EN SÄKERHETSKONTROLL VID OMBORDSTIGNING PÅ FARTYGET? 

Ja, det görs det. Bagage / ryggsäckar och alkoholhaltiga drycker kontrolleras och öppnade läskflaskor beslagtas. Alla eggvapen, leksakspistoler, metall/nyckelkedjor o.s.v. kommer också att beslagtas.

KAN JAG BETALA OMBORD MED BANKKORT ELLER MED VISA ELECTRON? 

Förutom kontanter accepteras de vanligaste kreditkorten och finska bankkort som betalningsmetoder ombord. VISA Electron med förbehåll för att anslutningen fungerar.

VILKET RESEDOKUMENT BEHÖVER JAG FÖR ABIKRYSSNINGEN? 

Resehandlingar till Estland och Lettland – Nordiska medborgare:

 • • Giltigt pass eller nationellt ID-kort med foto utfärdat av polisen (gäller även barn)
 • • Passet eller det nationella ID-kortet ska vara giltigt under resans gång och ska medföras för samtliga resenärer.

Läs mer om detta på Tallink Siljas webbplats

Resor Finland–Åland–Sverige och tvärtom

Nordiska medborgare behöver inte uppvisa pass för resor inom Norden – men alla resenärer måste, p.g.a. passagerarregistreringsreglerna och sjöfartsskyddsreglerna, kunna legitimera sig med en giltig identitetshandling med fotografi.

För medborgare i andra länder krävs ett pass eller ett nationellt identitetskort som har utfärdats av det landet vars medborgarskap man har.

Följande identitetshandlingar accepteras under deras giltighetstid beroende på resenärens nationalitet:

 • • Pass (alla nationaliteter)
 • • Nationellt ID-kort (Schengen-/EU-/EES-medborgare)
 • • Körkort (medborgare av ett nordiskt land)
 • • FPA-kort med fotografi (medborgare av ett nordiskt land). För barn under 15 år även FPA-kort utan fotografi.
 • • ID-kort beviljat av polisen (medborgare av ett nordiskt land). Det är t.ex. ett tillfälligt identitetskort eller minderårigas identitetskort som utfärdats utan samtycke av vårdnadshavare.
 • • Främlingspass
 • • Resedokument för flykting

Läs mer om detta på Viking Line

VAR KAN JAG FRÅGA EFTER HITTEGODS? 

Fartygen Helsingfors–Stockholm och Fartygen Helsingfors-Tallinn:
Hittegods skickas till Suomen Löytötavarapalvelu i Helsingfors.
Kontaktinformation: Tallink Silja och Viking Line

ABIKRYSSNING 2020 KONTAKTPERSONENS FESTIVALBILJETTER: 

Den finska regeringen har påpekat att alla stora offentliga evenemang med mer än 500 personer kommer att förbjudas i Finland åtminstone fram till slutet av juli. På grund av denna anpassning har vi beslutat att överflytta 2020-Abikryssningens kontaktpersonens biljetter till 2021. Vi har fattat beslutet på grund av den rådande situationen och för att klargöra vår kommunikation gentemot er.

Biljetter till 2021-festivalerna kommer att skickas ut hösten 2020 baserat på evenemangsvalen som ni meddelar. Vi kommer att skicka en påminnelse om saken under hösten, så det kommer fortfarande att finnas tid att meddela evenemang. Det är tyvärr inte möjligt att byta ut festivalbiljetterna mot pengar.