DET BÄSTA PARTYKRYSSNING!

ABIRISTEILYT 2021

Du kan ändra antalet passagerare i en befintlig bokning med Matkustajamäärän muutoslomake/Modification form.

Stockholm

Party i ditt liv för 2 nätter och en dag med shopping och avkoppling i Stockholm!
80% av Abiristeily Stockholm 2021 -kryssningar bokade. Få din nu!

159€/person

Priset inkluderar 2 x frukostbuffé och 1 x middagsbuffé.
Pris per person när hytterna är full (2-4 personer /hytten).

22H PARTYCRUISE

Fest hela natten från Helsingfors till Tallinn på 22H festkryssningen!

C-hytt 89€/person
B-hytt 129€/person
A-hytt 139/person
Lux-hytt (en hytt för två med dubbelsäng ) 159€ /person

Priset inkluderar 1 x frukostbuffé och 1 x middagsbuffé.
Pris per person när hytterna är full (2-4 personer /hytten).

ABIRISTEILYT 2022

Abiristeilyt-kryssningar har varit en av höjdpunkterna i gymnasiet i 25 år! År 2022 kommer Abiristeilyt-kryssningar att ta över Östersjön igen! Välj din från: 22H festkryssningar från Helsingfors till Tallinn, Dag i Stockholm kryssningar från Helsingfors (2 hela dagar), och 22H partykryssningar från Åbo till Stockholm (ingen landning). Med bästa abi är fartyget vaggat av Finlands bästa artister!

Åldersgränsen för kryssningen är 18 år. För Abiristeilyt-kryssning behöver gruppen inte vårdnadshavare om alla är 18 eller över.
Du kan också göra enskilda reservationer med formuläret.

Förboka Abikryssning för din gymnasium nu!

BRA ATT VETA

 • Abiristeilyt DJ’s håller festen igång hela natten! Men om du känner för att njuta av en mer avslappnad atmosfär med dina vänner finns det många platser för det också ombord.
 • Kom ihåg att ta hand om dina vänner! Om din vän har haft några för många, var god vän och eskortera honom / henne till hytten.
 • Det finns videografer och fotografer på Abiristeilyt-kryssningen. Om du inte vill att du ska bli filmat eller togit bilder av, vänligen meddela dem. Bilderna kan användas för Nelonen Media Live Oy: s marknadsföringsändamål.
 • Fartygets INFO finns tillgängligt under hela kryssningen och ger svar på alla dina frågor.
 • Ta med dig tillräckligt pengar för att göra tjänsten på fartyget mjukare – det finns en bankomat på fartyget. Betalkort och kreditkort accepteras som betalningsmedel, men det kan förekomma avbrott i Visa Electrons funktionalitet till sjöss.
 • Nelonen Media Live Oy, som äger Abiristeilyt-kryssningarna, ansvarar för att arrangera evenemanget.
 • Ansvarig researrangör är Lehtimäki Matkat och paketresan omfattas av paketreselagen och de villkor som anges i bekräftelsen.
 • Tallink Silja Oy och Viking Line Oy ansvarar för fartygets verksamhet och Tallink Silja Oy och Viking Line Oy följs för fartygets resa.
 • Om Abiristeilyt-kryssningen skulle avbrytas på grund av väderförhållanden, brand, skeppsbrott, krig eller andra tvingande skäl (COVID-19) är arrangörernas ansvar begränsat till biljettpriset.
 • Kom ihåg att kontrollera att du har de resedokument som krävs för resan och att dokumenten är giltiga. Mer information: Polisen och Gränsbevakningen
 • Vi rekommenderar att du tar en reseförsäkring.
 • Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

FÖRBJUDNA FÖREMÅL

 • Alkoholhaltiga drycker och öppnade läskedrycker
 • Alla läskedrycker och juice burkar större än 0,33 liter
 • All mat utom små salta föremål (smörgås, chips, kex etc.).
 • Lämna något extra hem. (Som blad, långa kedjor och allt annat värdelöst ..)

KONTAKTA

RESEARRANGÖREN

Lehtimäki Matkat

Allt relaterat till bokningar:
T
elefon 020 750 9509 må-fre 9-16
abiristeilyt@lehtimakigroup.fi 

ABIRISTEILYT KRYSSNINGAR FAQ 

Lehtimäki MatkatResearrangören, är ansvarig för hela Abiristeilyt – kryssning. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, kontakta Lehtimäki Matkat på telefon 020 750 9509 må-fre 9-16 eller via e-post abiristeilyt@lehtimakigroup.fi 

VILKEN PÅVERKAN FÅR CORONA-PANDEMIN PÅ VÅREN 2021 ABIRISTEILYT -KRYSSNING? 

Lyckligtvis har vi fortfarande ett halvår kvar på Abiristeilyt -kryssning och vi hoppas kunna ha en fantastisk kryssningar tillsammans med dig. Förberedelserna för produktionen pågår för närvarande som planerat, och vi arbetar nära rederierna för att granska olika möjligheter med tanke på nästa vårs kryssningar. Hälsa och säkerheten för våra kunder, artister och personal är alltid högsta prioritet hos oss. 

Om situationen förändras och fartygen eller rutterna för Abiristeilyt-kryssning måste ändras eller avbrytas kommer vi att informera dig omedelbart. Om Abiristeilyt-kryssning avbryts av organisatören eller av myndigheternas beslut kommer de redan betalade pengarna att returneras till kunderna. Så nu kan vi fortsätta vänta på kryssningarna som tidigare. Vid denna tidpunkt rekommenderar vi dock att du håller din bokning giltig, därför att det kanske inte finns lediga platser. 

HUR KAN JAG BOKA EN ABIRISTEILYT – KRYSSNING? KAN JAG BOKA EN KRYSSNING ENSAM? 

Vi rekommenderar att du först gör en gemensam gruppbokning för alla dina gymnasieelever. Detta gör att din gymnasium får en gemensam mattid och gör det lättare att placera i hytterna. Det är också möjligt att boka enskilda platser för Abiristeilyt – kryssning. I båda fallen kan du göra en bokning med förbokningsformuläret, varefter Lehtimäki Matkat kommer att behandla din bokning och skicka en bokningsbekräftelse via e-post. Vi rekommenderar att du tecknar reseförsäkring. 

NÄR BETALAS KRYSSNINGEN? 

En förskottsbetalning betalas på våren före kryssningen. För dem som registrerar sig senare är avgiften cirka 2 veckor efter bokningen. Den slutliga betalningen kommer att betalas under hösten före kryssningen. Du kommer att få betalningsinstruktioner från kontaktpersonen som gjorde bokningen. 

HUR KAN JAG AVBUDA MITT ABIRISTEILYT -KRYSSNING? 

Avbokning av resan kommer att göras via din gymnasiekontakt. Kontaktpersonen kommer att meddela Lehtimäki Matka om avbokningen. Observera avbokningsavgifterna som ingår i avbokningsreglerna. Vi rekommenderar att du tecknar reseförsäkring. 

VAD ÄR ÅLDERSBEGRÄNSNINGEN FÖR ABIRISTEILYT -KRYSSNING? 

Åldersgränsen för en kryssning är 18 år. Om en student av dina bokningar inte har fyllt 18 år vid kryssningens början kommer du att kontakta Lehtimäki MatkatDen minderåriga måste åtföljas av en vårdnadshavare och måste fylla i ett formulär för resetillstånd (Förmyndarintyg för 0-17-åring). Den blankett skall bäras sakligt ifylld av den minderåriga under hela resan och kunna uppvisas vid eventuell kontroll. 

KAN BUSSAR PARKERA OMBORD FÖR HELA KRYSSNINGEN? 

Bussar kan inte åka på kryssning utan måste parkeras i hamnen. Att komma in i hamnen med bil bör undvikas. För bussar kan du fråga om möjliga bussplatser direkt från Lehtimäki Matkat efter din bokning. 

BETALAR BUSSCHAUFFÖREN SAMT PRIS SOM ABI? 

Om busschaufförer vill åka på en kryssning, betalar de samma pris som abi. 

FÅR FARTYGET ALKOHOLISKA DRIKKAR FRÅN BUTIKEN PÅ AVGÅNG? 

Försäljningen av alkoholhaltiga drycker sker från butiken endast på returdagen. Försäljningen av sprit tar hänsyn till finsk tulllagstiftning, dvs. 20-års importåldersgräns. 

SNUSFÖRSÄLJNING? 

Snus säljs endast på en kryssning i Stockholm (Abiristeilyt Tukholma-paketti). En privatperson får föra med sig snus för personligt bruk (ej som present) högst 1000 g. Snus säljs endast på svenskt territorialvatten. Mer info från båtarnas (Mariella och Gabriella) taxfreebutiker. 

FINNS DET EN SÄKERHETSINSPEKTION NÄR DU GÅR OMBORD PÅ FARTYGET? 

Ja, det finns. Bagage / ryggsäckar och alkoholhaltiga drycker inspekteras samt öppna läskflaskor beslagtas. Alla eggvapen, leksakpistoler, metall / nyckelkedjor etc. kommer också att beslagtas. 

KAN JAG BETALA OMBORD MED ETT BANKKORT ELLER MED VISA ELECTRON? 

Förutom kontanter accepteras de vanligaste kreditkorten och ett finskt bankkort som betalningsmetoder ombord. VISA Electron med förbehåll för att anslutningen fungerar. 

VILKET RESEDOKUMENT BEHÖVER JAG FÖR ABIRISTEILYT –KRYSSNINGEN? 

Resehandlingar till Estland och Lettland – Nordiska medborgare: 

 • Giltigt pass eller nationellt ID-kort med foto utfärdat av polisen (gäller även barn) 
 • Passet eller det nationella ID-kortet ska vara giltigt under resans gång och ska medföras för samtliga resenärer. 

 Läs mer om detta på Tallink Silja

Resor Finland–Åland–Sverige och tvärtom 

Nordiska medborgare behöver inte uppvisa pass för resor inom Norden – men alla resenärer måste, p.g.a. passagerarregistreringsreglerna och sjöfartsskyddsreglerna, kunna legitimera sig med en giltig identitetshandling med fotografi. 

För medborgare i andra länder krävs ett pass eller ett nationellt identitetskort som har utfärdats av det landet vars medborgarskap man har. 

Följande identitetshandlingar accepteras under deras giltighetstid beroende på resenärens nationalitet: 

 • Pass (alla nationaliteter) 
 • Nationellt ID-kort (Schengen-/EU-/EES-medborgare) 
 • Körkort (medborgare av ett nordiskt land) 
 • FPA-kort med fotografi (medborgare av ett nordiskt land). För barn under 15 år även FPA-kort utan fotografi. 
 • ID-kort beviljat av polisen (medborgare av ett nordiskt land). Det är t. ex. ett tillfälligt identitetskort eller minderårigas identitetskort som utfärdats utan samtycke av vårdnadshavare. 
 • Främlingspass 
 • Resedokument för flykting 

Läs mer om detta på Viking Line 

HITTEGODS? 

Fartygen Helsingfors–Stockholm och Fartygen Helsingfors-Tallinn:
Hittegods skickas till Suomen Löytötavarapalvelu i Helsingfors.
Kontaktinformation: Tallink Silja och Viking Line

ABIRISTEILYT – KRYSSNING 2020 KONTAKTPERSONS FESTIVALBILJETTER: 

Den finska regeringen har påpekat att alla stora offentliga evenemang med mer än 500 personer kommer att förbjudas i Finland åtminstone fram till slutet av juli. På grund av denna anpassning har vi har beslutat att flytta 2020-Abiristeilyt kontaktpersons biljetterna till 2021. Vi har fattat beslutet på grund av den rådande situationen och för att klargöra vår kommunikation till dig.  

Biljetter till 2021-festivalerna kommer att skickas ut hösten 2020 baserat på evenemangsval du meddelar. Vi kommer att skicka en påminnelse om ämnet under hösten, så det kommer fortfarande att finnas tid att meddela händelser. Kan jag byta mitt festival biljett mot kontanter? Nej, det kan du inte.